Trăim într-o ţară în care, chiar dacă sunt mai mulţi şomeri decât angajaţi, chiar dacă ne ajunge criza (mai nou şi apa) la buric, chiar dacă 30% din elevi pică bacul, fiecare claie de păr care depăşeşte oficial adolescenţa face rost de carnet de conducere şi maşină.Citeam undeva că 80% din românii cu maşină nu merg mai mult de 20 km/zi, kilometri ce s-ar fi parcurge extrem de uşor şi repejor cu bicicleta.

Apare aşadar întrebarea: Ce ar împiedica un şofer să apese pedale de bicicletă, nu de maşină?

În primul rând bicicletă=nu are motor, nu are motor=pedalare, pedalare=efort, efort=ard caloriile…deci nea.În al doilea rând, România deţine milioane de pârliţi, dar ei vor să dea impresia că sunt doar puţin flambaţi.Ar mai fi multe alte rânduri numai că ar fi mai eficient să propunem soluţii, nu să scoatem la iveală handicapurile.

Ce soluţii ar putea să-i facă pe şoferi să dea din glezne pe bicicletă?

Se ştie prea bine (muult prea bine) că românul este extrem de atras de orice are scris pe el „PROMOŢIE!!” sau „GRATIS!!”.Aşadar e posibil ca ieftinirea bicicletelor sau punerea la dispoziţie a bicicletelor gratuite ar putea atrage 2-3-poate sute de foşti şoferi-viitori biciclişti.

Dar mulţi nu ar renunţa la şofat dacă nu s-ar simţi de câteva ori mai în siguranţă pe bicicletă decât pe maşină, prin urmare va trebui ca fiecare oraş să se echipeze cu piste adecvate pentru biciclişti.

O altă soluţie ar fi (deşi nu ştiu cât au funcţionat mesajele de pe pachetele de ţigări „Tutunul omoară!”) introducerea de avertismente la TV, internet, pe maşini, pe biciclete, precum „Şofatul omoară vieţi.Ciclismul salvează vieţi”, însoţite de scurt-metrajele horror cu Terra peste 20 de ani, cu şi fără biciclete.

Multe oi copie de la vecini, aşa că ar trebui ca personajele cu renume să înceapă o manie a bicicliştilor, în acest fel Popescu îl copie pe Băsescu, vecinu’ îl copie pe Popescu, vecinu’ lu’ vecinu’ lu’ Popescu îl copie pe vecinu’ lu’ Popescu…ş.a.m.d…

Altă soluţie ar fi scumpirea cu 500% a benzinei, taxei de drum, autostrăzii(oO), rovignetei, asigurării, inspecţiei tehnice, maşinilor, sau mai ştiu eu ce altceva plătesc şoferii.

Mulţi trebuie să înceapă să dea o pedală pentru a observa cât e de plăcut să mergi pe bicicletă, şi care sunt toate avantajele în folosirea ei, avantaje care-şi merită pe deplin un loc mai presus de maşină.

Reclame

Comments on: "Cum convingi un şofer înrăit să meargă pe bicicletă?" (1)

  1. […] Aşadar e posibil ca ieftinirea bicicletelor sau punerea la dispoziţie a bicicletelor gratuite ar p… […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: